петок, декември 01, 2006

Plan B Skateboards

Во 1991 Скејтбордингот влегуваше во нова ера на експанзија. Некои од најдобрите про скејтери одлучија да формираат нова компанија која ќе биде различна од дотогашните компании и која на некој начин ќе ги рефлектира нивните лични ставови и погледи на скејтбордингот. Компанијата што ја оформија се викаше PlanB. Лидерot на овој проект беше Mike Ternasky и другарите: Danny Way, Matt Hensley, Mike Carroll, Sean Scheffey и Rick Howard. Plan B го освои светот на скејтбордингот во еден замав со нивните квалитетни видеа и продукти, и го сменија начинот на кој дотогаш беа водени скејт компаниите. Со додавање на квалитетот на тимот со фаци како Colin McKay, Pat Duffy, Sal Barbier, Ronnie Bertino и Jeremy Wray во 90-тите, Plan B израсна во компанија со која се споредуваа сите други скејт брендови...Во 1994 се случи трагедија во која Mike Ternasky го загуби животот и Plan B остана во рацете на Danny Way и Colin McKay. Двајцата продолжуваат да ја водат компанијата и покрај тешката загуба на својот пријател и лидер. Покажувајќи се како претешка работа за двајцата, покрај нивните професионални кариери, решаваат привремено да го стават Plan B на страна - Се досега. Во 2005, во соработка со Syndrome Distribution, PlanB беше обновена со нов елитен тим од скејтери како Paul Rodriguez, Danny Way, Colin McKay, Ryan Gallant и PJ Ladd [wow]. Со истите идеи и ставови како и секогаш, Plan B ги промовира најдобрите продукти и НАЈдобрите скејтери во историјата на скејтбордингот. Мене лично овој тим со нивното "Questionable" видео ме натера да го засакам скејтот како форма на живот, како нешто кое е неразделно со слободата на духот...а и да не праам муабет дека ден денеска е најдоброто видео некогаш направено, најверојатно на врвот заедно со "Video Days" на Blind и "Hokus Pokus" на H-Street.

Етикети:

6 Comments:

At 8:24 попл., Anonymous Анонимен rece...

jeee, dec vat i'm taking about.. i za mene questinable bese the one. kakvo video ej.. plen b dali ke uspeat da go izguraat po vtorpat kojznae.. tek treba da izbacat prvo video i sl. a i sea skejtbordingot e mnogu razlicen od togas. skroz druga rabota e. mnogu e potesko da napraat nesto razlicno i progresivno kako sto naprija togas. sea izlagaat po 10 videa mesecno. togas po 2-3 godisno pa i toa bese mnogu. u sekoj slucaj timov sto go sobrale e parce.

 
At 9:20 попл., Anonymous Анонимен rece...

pj ladd posle "..horrible life.." ili kako se vikase videoto odma go sobraa vo timot na flip. ama stom se oformi plan b povtorno bez razmisluvanje se prefrli. posto kako sto vika u edno intervju, i za nego "the questionable video" e videoto poradi koe vozi skejt denes. a interesno e sto od ponovive videa vo "pj ladd horibble life" go imam zabelezano toj duh sto go ima vo "questionable video" i verojatno za nekoi novi skejteri toa video e pricinata poradi koja vozat skejt :) mislam deka pj ladd e eden od retkite ponovi skejteri koj e od kov-ot na prviot tim na plan b i vozi kako sto vozele togas. mislam na nacinot na koj sto vozi i trikovite sto gi prai se progresivni kako sto bea progresivni trikovite sto gi pravea na questionable... verojatno ima i drugi skejteri samo sega se rashtrkani po razni timovi i ne ostavaat tolkav vpecatok kako sto ke ostavea ako bea vo eden tim kako plan b na vremeto. uh.. se raspisuvav epten:) me pogodi u srce mate so postov za plan b i questionalbe:) pozdrav!

 
At 9:30 попл., Blogger flip rece...

peer ti me potseti...PlanB ejjjjjj...ti teknue? epten dobro + moze za niv da se pisue i pisue...pozdrav pa javi se e....e!!!

 
At 9:51 попл., Anonymous Анонимен rece...

да да спремам една сторија за плен б нешто како од х-стреет настанал плен б па од плен б настанал girl. и за ембаркадеро исто ... најлегендарниот скејт спот во светот! :) како била сцената таму и слично. ептен било хц, имало локални скејтери и кој ќе дое нов го пиел боксот. :) требало да се докаже со време за да го прифатат.. нешто ко догтаун и з-боиз. :)
- ќе се јавам, ама по цел ден сум на работа, од утре и во сабота.. ај недела нешто за на вожња малце:)

 
At 2:25 попл., Anonymous Анонимен rece...

abe ke ima nekoj na kej od 6 do8
denes nedela

 
At 4:13 попл., Blogger flip rece...

mislam deka so vremevo ko sto e -1 nema da ima nikoj, sorry.
Mozesh na Viktor da mu se javish vo Lisice ima zatvoren prostor za vozenje.
Hope this helps.

 

Објави коментар

<< Home