понеделник, јануари 21, 2008

f***ing SESSION

Прво би сакал да им се заблагодарам на градот Скопје и сите други културни и заслужни институции коишто се организираа пред некое време и онака баш ги распарчија со шмишајбни и апарати за заварување, елементите на Скопскиот Кеј како знак дека оваа субкултурна манифестација нема да го нагрдува веќе ионака реновираниот и најубавиот ни Градски Плоштад. По којзнае кој пат. Нејсе. Морам само да спомнам дека еден дел од граѓанството позитивно реагира на нашата појава...Thanks. Во саботата, без никакво посебно договарање, без никакви посебни потреби од елементи и скејт парк ( не рачунајќи го она бетонско здание во населба Карпош кое што некој се осмели да го нарече скејтпарк за "прави професионалци"), сосема спонтано како и секогаш си се собравме во Жена Парк и се почастивме со една добра сесија којашто bytheway е документирана и преку слика :) Од редовно осомничените, присутни беа: Лудо, Перо, Виктор, Риат, Зифи, Шпаги, итн... Не би сакал да зборувам за нашите општествени навики одлучете си што е најдобро за вас сами, за мене можам да спомнам дека СЕКОГАШ би менувал ваков позитивен и продуктивен ден на улица, да пливам во моето мало вирче заматено од желба да се победиш себе и таа мала направа од дрво и пластика, него да се етикетирам и влегувам во посебни општествени ешалони...Кој сака да ни се придружи само треба да не пронајде :) Без многу да должам клик на сликата за повеќе...PIP.

flip out

Етикети:

11 Comments:

At 4:16 попл., Anonymous Анонимен rece...

lejleee....... ludilo

sekoja chest za fotografija mate, you know the deal

 
At 4:36 попл., Anonymous Анонимен rece...

Dobri sliki, ludo zdivel tamu ;) pozdrav

 
At 4:50 попл., Blogger flip rece...

vi blagodaram drugari :)...ne da zdive...

 
At 6:05 попл., Anonymous Анонимен rece...

najiskreno fala vi luge za se...

 
At 7:13 попл., Anonymous Анонимен rece...

braos za voznjata bradaz,gleam ste se iznavozile...
alal da vi e.
nie vamu,zaborajFme kako izgleat sk8 upm!
aj se nadevame na podobri denovi.
valjda ke se stopli vremeFo :D
ajde pozdrav.

 
At 7:33 попл., Anonymous Анонимен rece...

da da slikive se ludilo, a pogotovo backside flipov lepenje! treba pocesto vakva druzba da praime, moze denovive drugo mesto da izvozime

 
At 6:06 попл., Anonymous Анонимен rece...

abe sto znaci toa PIP???

 
At 6:53 попл., Anonymous Анонимен rece...

PIP= Pozitivno Informativniot Program

 
At 12:14 претпл., Anonymous Анонимен rece...

ne be, pazi ide pozer, hehe..

 
At 12:28 претпл., Anonymous Анонимен rece...

nego, ke se ukakalo vremeto kazaa klimakterium prorocite. jebiga, ali aj ke probame ipak da pustime nekoj postena voznja. pozdrav do site so pesnata "ne ke da e zima dok globalno zatopljenje pichi 200 na sat".

 
At 12:33 попл., Blogger flip rece...

on point bro!!!

 

Објави коментар

<< Home